Nyáron újra koncertek várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban

Kultúra, 2024.04.23

Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A tavaly átadott Gyárkert Kultúrpark a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt részeként egész nyáron át tartó fesztivállal várta a vendégeket, és annyira sikeres volt, hogy felmerült a közönségigény a folytatásra. A veszprémi önkormányzat ezért a közelmúltban döntött arról, hogy a volt bútorgyár helyén létrehozott helyszínen folytatódnak a nyári koncertek. A közleményben idézték Porga Gyulát (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármesterét, aki kiemelte: a Gyárkert Kultúrpark az EKF-év egyik legnépszerűbb eleme volt, nemcsak a városiak szerették, de a térségből is sokakat vonzott a városba. A nyár sikere megmutatta, hogy a veszprémiek mit szeretnének kezdeni valójában az egykori bútorgyár területével, ezért hosszú távon terveznek vele - tette hozzá.

A polgármester hangsúlyozta: idén is a zenei élet élvonalából áll majd össze a program, az önkormányzati támogatásnak köszönhetően pedig a piacinál alacsonyabb árakkal kell kalkulálniuk azoknak, akik belépőjegyet vásárolnak, a Veszprém Kártyával rendelkező helyi lakosok pedig 48 órával korábban juthatnak hozzá a jegyekhez.

Az üzemeltetésre a terület vagyonkezelője, a Veszprém 2030 Kft. írt ki pályázatot, amelynek nyertese a tavalyi üzemeltető Weekend Event Kft. lett.

A tájékoztatás szerint a Gyárkert Kultúrpark június 21-én Necc Partyval nyitja meg a szezont, ugyanazon a hétvégén a Quimby is érkezik. A következő hetekben a tavalyi fellépők közül Rúzsa Magdi, Beton.Hofi, a Kispál és a Borz, valamint Ákos újrázik majd, de Dzsúdló, a Punnany Massif, Korda György és Balázs Klári, Hobo, a Bëlga és a Hooligans is színpadra lép nyáron Veszprémben. A programban helyet kapnak veszprémi zenekarok is.

A jegyértékesítés a Veszprém Kártyával rendelkező helyieknek kedden indul, csütörtöktől pedig már mások is vásárolhatnak jegyeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!