Nyílt nappal kezdődik a Soproni Petőfi Színház évada szombaton

Kultúra, 2021.09.16

Nyílt nappal és szabadtéri gálaműsorral kezdődik a Soproni Petőfi Színház 2021/2022-es évada szeptember 18-án - tájékoztatta a színház az MTI-t.

A nyílt nap délelőtt tíz órakor kezdődik, amely során a látogatók bepillanthatnak a kulisszák mögé. A csoportokat Savanyu Gergely színművész, Kovács Ferenc műszaki vezető és Németh Ervin dramaturg vezeti.

A nézőtéri büfében az évad - amely A szabadság évada elnevezést kapta - előadásaiból mutatnak be részleteket a színművészek, a gyermekek pedig mesét hallhatnak.

Az első emeleten az elmúlt tíz év darabjainak plakátjaiból nyílik kiállítás, délután pedig a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar munkájába lehet bepillantani a Festőteremben.

Este hét órától a művészek gálaműsort adnak a Várkerületen, amelyben népszerű előadások énekei csendülnek fel.

Az új szezonban felnőtt bérletben lesz látható Németh László Széchenyi című történelmi drámája. A város első díszpolgáráról szóló darabot Csiszár Imre Kossuth-díjas művész állítja színpadra.

Tamási Áron Ördögölő Józsiás című zenés tündérjátékát Pataki András, a teátrum vezetője viszi színpadra. A darab zenéjét Szarka Gyula Kossuth-díjas zeneszerző írta.

Szintén Pataki András állítja színpadra a Sík Sándor művéből készült István király című tragédiát, amely a Zentai Magyar Kamaraszínházzal, a Komáromi Jókai Színházzal, valamint a Forrás Színházzal közösen készül.

Az 1921. évi soproni népszavazás századik évfordulója alkalmából Somogyváry Gyula És mégis élünk című regényéből Demcsák Ottó Harangozó-díjas koreográfus, a Sopron Balett vezetője készít táncművet Szarka Gyula zenéjére.

A kisszínpadon Slawomir Mrozek Emigránsok című színjátékát mutatják be a csallóközi Csavar Színházzal.

Az évadot jövő tavasszal Ábrahám Pál, Alfred Grünwald és Fritz Löhner-Beda Bál a Savoyban című revüoperettje zárja Béres László rendezésében.

Középiskolás bérletben játsszák a Széchenyit, az Ördögölő Józsiást, az István királyt, az És mégis élünk című táncművet, valamint Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter szerzőhármastól A padlás című musicalt.

A felsősök A padlás, az Ördögölő Józsiás, valamint az És mégis élünk című táncművet nézhetik meg.

Az alsó tagozatosok A rézerdő lakói című zenés mesejátékot tekinthetik meg Méhes Csaba és a Brass in the Five kvintett előadásában. Nekik szól a Szabó Magda művéből készült Tündér Lala című mesejáték Mess Attila rendezésében, valamint az Árgyilus és Tündér Ilona című mesetáncjáték Alekszej Batrakov koreográfiájával és rendezésében a Sopron Balett produkciójaként.

Az óvodás bérletesek A rézerdő lakóit, az Árgyilus és Tündér Ilonát, valamint a Ziránó Színház Kelekótya haramiák című zenés bábjátékát láthatják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!