Nyolc nemzetközi versenyen mutathatták be tudásukat a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói

Kultúra, 2022.08.05

Nemzetközileg is egyre sikeresebb a Magyar Táncművészeti Egyetem, a tavalyi modellváltás bővülő anyagi és szakmai lehetőségeinek köszönhetően az elmúlt tanévben nyolc nemzetközi versenyen mutathatták be tudásukat a hallgatók - közölte a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) az MTI-vel pénteken.

A nemzetközi eseményeken az egyetem 70 hallgatója vett részt: heten első helyezést, hat fiatal táncos második helyezést és ugyancsak hatan harmadik helyezést értek el - közölték. Döntőbe került további 4 hallgató, a középdöntőig ketten jutottak.

"Úgy gondolom, hogy tavaly augusztus óta annyi minden történt az egyetemünkön, mint előtte 10 év alatt" - idézi a közlemény Kiss János Kossuth-díjas balettművészt, az MTE-t fenntartó Alapítvány kuratóriumi elnökét, aki kiemelte: a bővülő lehetőségek a szakmai munkát jelentősen segítik.

A közlemény idézi még Fodorné Molnár Mártát, az MTE rektorát, aki arról beszélt, hogy a magyar balett és tánchagyomány megőrzése az MTE oktatói gárdájának felelőssége, amely súlyos, egyben felemelő örökség. A rektor szerint az intézményben több olyan kiemelkedően tehetséges fiatal tanul, akik a modellváltásnak köszönhetően még magasabb szintre tudják emelni művészi képességeiket.

"Mivel összes kollégámmal az a célunk, hogy világszínvonalú táncosokat, koreográfusokat és pedagógusokat képezzünk, az egyetemi modellváltás adta lehetőségeket nagy örömmel élem meg" - hangsúlyozta az MTE rektora.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!