Odaítélték a 2024-es Táncház Díjat és Táncház Érmeket

Kultúra, 2024.04.02

Odaítélték a 2024-es Táncház Díjat és Táncház Érmeket, az elismeréseket a 43. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár gálaműsorán adják át a Papp László Budapest Sportarénában szombaton.

A Táncház Díjat Sebestyén Márta népdalénekes veheti át. A táncházmozgalom érdekében kifejtett munkája elismeréseként Táncház Éremben részesül a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes (művészeti vezető Sánta-Bíró Anna és Sánta Gergő); Galát Péter néptáncpedagógus, a Jókai Néptáncegyüttes "Hosszúléptűek" csoportjának vezetője; Nagy Tímea néptáncpedagógus, a Martenica bolgár néptáncegyüttes művészeti vezetője; Sztanó Hédi televíziós filmrendező; Tóth Judit néptáncpedagógus, az Urban Verbunk Junior együttes művészeti vezetője és Váradi Enikő néptáncpedagógus, a Kárpátalja Néptáncegyüttes ügyvivője.

A háromnapos Táncháztalálkozó a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti eseménye, amelyen táncház, táncoktatás, kirakodóvásár és kézműves programok várják az érdeklődőket. A pénteki nyitótáncházat a Fonó Budai Zeneházban rendezik - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A találkozón fellépnek Magyarország kiemelkedő néptáncegyüttesei, hagyományőrző együttesei és határon túlról érkező népművészek. Vasárnap délelőtt mintegy 300 gyermektáncos tölti be a küzdőteret a Magonc nyitányon, majd a Minden magyarok táncán a világ minden részéről érkező táncosok széki táncokat mutatnak be. Fellép a jubileumát ünneplő Vujicsics együttes, amelynek vendége Sebestyén Márta népdalénekes lesz. A gálaműsoron több száz, népviseletbe öltözött táncos a nagyközönséggel együtt idézi fel a hajdani falusi bálok hangulatát, amit az Össztánc követ.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!