Október 23. - Orbán: a magyarok sorsáról most is a magyarok fognak dönteni

Kultúra, 2021.10.23

A magyarok sorsáról most is a magyarok fognak dönteni, az igazság pedig a szabadságharcosok oldalán áll - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján rendezett ünnepségen, szombaton Budapesten.

A kormányfő kifejtette: október 23-a emlékeztet minket, ne feledkezzünk meg a saját személyes felelősségünkről. "1100 év beleégette a DNS-ünkbe", hogy itt, a Kárpát-medencében a szabadságért minden nap harcolnunk kell, újra meg újra - fogalmazott. Hozzátette: a szabadságharchoz nemcsak szív, nemcsak ész, de erő is kell, a mi erőnk pedig az egységünk.

Hangsúlyozta: egységben az erő, "mi azért vagyunk együtt, mert ugyanabban hiszünk". A családban, a nemzetben, "mi mind hiszünk egy erős és független Magyarországban" - fűzte hozzá.

A miniszterelnök kiemelte: aki idegen támadásokkal szemben a családját, a nemzetét védi, az nemcsak az eszére, a szívére és az erejére számíthat, hanem arra is, hogy igaza van. Az igazság a szabadságharcosok oldalán állt akkor is és ma is - hangoztatta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!