Október elején ismét megrendezik a Barbár Napokat Aquincumban

Kultúra, 2023.09.30

Október 7-én és 8-án ismét megrendezik a Barbár Napokat a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) Aquincumi Múzeum romkertjében, betekintést nyújtva a látogatóknak a barbárok sokszínű és izgalmakkal teli világába - tájékoztatta az intézmény az MTI-t csütörtökön.

A BTM Aquincumi Múzeum és Régészeti Élménypark közleményében kiemeli, hogy szombaton és vasárnap megtekinthető hagyományőrző bemutatókon az Aquincumba látogatók megismerhetik, hogyan éltek, öltözködtek és harcoltak a római uralom előtt, alatt és után a különböző barbár törzsek az egykori Pannonia provincia területén, illetve annak környékén.

Az érdeklődők régészelőadásokon, tárlatvezetéseken, valamint a múzeum raktárában tett látogatásokon megtudhatják, hogyan árulkodnak a barbár törzsek társadalmáról, szokásairól, viseletéről az utókorra maradt régészeti emlékek, leletek és történelmi források, valamint azokról is, akik a mai Budapest területén éltek az őskortól a népvándorlás korig, és természetesen az ókori Aquincumot a barbár támadástól védő római katonaságról.

Lesz vadászmadár-bemutató, kézműves foglalkozások, botparipás lóverseny, kincskereső játék, mesterségek bemutatója, tombola, birkacinca és vásári forgatag is - áll a közleményben.

További információk a BTM Aquincumi Múzeum honlapján, a http://www.aquincum.hu/aktprogram/barbar-napok-2023/ oldalon olvashatók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!