Önkéntes adatgyűjtőket kereső programok mutatkoznak be a Természettudományi Múzeumban

Kultúra, 2024.03.21

Természetvédelmi és ökológiai témájú adatgyűjtő programok széles palettáját ismerhetik meg az érdeklődők a Magyar Természettudományi Múzeum április 7-ei rendezvényén, amelynek célja, hogy a szakemberek önkénteseket toborozzanak az intézmény kutatási programjaihoz.

A múzeum csütörtöki közleménye szerint az ingyenesen látogatható rendezvényen a különböző élőlénycsoportokkal foglalkozó, más-más kutatási témákhoz kapcsolódó programokat az azokat gondozó szakemberek mutatják be, azzal a szándékkal, hogy csapatukhoz önkénteseket toborozzanak.

"Sok fontos kérdés társadalmi segítséggel sokkal hatékonyabban és gyorsabban megválaszolható, mintha a kutatók magukban dolgoznának" - írták a közleményben, amely szerint Magyarországon is számos olyan program működik, amelyhez bárki, érdeklődése, elszántsága alapján önkéntesen csatlakozhat és ehhez többnyire speciális szakismeretekre sincs szükség. A közös munka során olyan tevékenységekbe - terepi adatgyűjtésbe, felmérésekbe vagy például otthon elvégezhető vizsgálatokba - vonják be az érdeklődőket, amelyek rövid betanulással elsajátíthatók, vagy akár anélkül is végezhetők.

Ennek kiválasztásában segít az önkéntesek bevonásával működő, természetvédelmi és ökológiai témájú adatgyűjtő programok széles palettáját felvonultató önkéntes természeti adatgyűjtők találkozója, amelynek a Magyar Természettudományi Múzeum bemutatótermei adnak otthont. A szervezők a rendezvényt minden korosztálynak ajánlják. A múzeumba ingyenes a belépés ezen a napon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!