Orosz szerzők tánczenéi hallhatók az Opera Zenekarának koncertjén

Kultúra, 2020.02.10

Orosz szerzők tánczenéi hallhatók az Opera Zenekara hétfői koncertjén, amelyen kiemelt szerepet kap az együttes öt ütőhangszeres zenésze - hangzott el hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Az előadáson Scserdrin Carmen-szvitjét és Rahmanyinov Szimfonikus táncok című művét adják elő az Erkel Színházban az Érzéki haláltánc című koncerten. A zenei produkció azért különleges, mert a dalszínház zenekara elsősorban opera- és balettelőadásokon hallható, ritkán játszanak saját koncerteken. A dalszínház együttesében több mint 200 muzsikus játszik, a zenekarhoz kórus és gyerekkórus is tartozik - közölte Kocsár Balázs, a Magyar Állami Operaház főzeneigazgatója.

Hozzátette, hogy az elhangzó zenei produkciók közül az első a Georges Bizet Carmen című operájából írt balettzene, majd Szergej Rahmanyinov amerikai emigráns korszakának egyetlen és egyben utolsó, 1941-ben befejezett műve hangzik el, amely az orosz zeneszerző életműve összegzésének is tekinthető, ez az Opera Karamazov testvérek című előadásban is szerepel. A jövő évad nyitó produkciója Gustav Mahler Ezrek szimfóniája lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!