Országos Könyvtári Napok - Változatos programok Békés megyében

Kultúra, 2022.10.02

Több Békés megyei könyvtárban is változatos programokkal várják a közönséget október 3. és 9. között az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatán, amelynek központi témája idén az esély és az egyenlőség.

A szervezők tájékoztatása szerint a békéscsabai Békés Megyei Könyvtárban lesz kötészeti foglalkozás Petőfi naplója címmel, Kovács Nóri Szabadon című lemezének bemutatója és beszélgetés Zsuffa Tünde íróval az életről Az Ég tartja a Földet című könyve apropóján.

Író-olvasó találkozót és beszélgetést szerveznek A fecsegő kastély szerzőjével, Gévai Csillával is október 7-én, pénteken, de vasárnap egy Póstelekre szervezett adománygyűjtő túrán is megismerkedhetnek a regénnyel az érdeklődők. A jótékonysági esemény célja a kárpátaljai könyvtárak megsegítése.

Szombaton szintén egy kirándulásra invitálják az érdeklődőket: autóbusszal lehet elmenni - csak az érvényes olvasójeggyel rendelkezőknek - Szarvasra, a Tessedik Sámuel Múzeum Szárazmalom és Könyvtárba, valamint a Körösvölgyi Állatparkba.

Október 5-én Zöldnap lesz, a Portéka Kézműves és Termelői Közösség mutatkozik be saját termékeivel. A könyvtár Digilaborjában pedig különböző kézműves foglalkozásokat szerveznek: lehet készíteni pilvaxos világító képeslapot és a "szabadságharc asszonyainak ékszereit", továbbá megtekinthető a történelmi terepasztal-kiállítás.

Október 8-án megszervezik a II. Csabai Könyvbörzét is, ahol könyvek, társasjátékok, képregények cserélhetnek gazdát.

Rakonczás Szilvia, a könyvtár igazgatója elmondta, annak apropóján, hogy a megyei könyvtárak idén ünneplik fennállásuk hetvenedik évfordulóját, arra kérik az olvasókat, hogy a 70 év - 70 érv kezdeményezés kapcsán sorolják fel, szerintük miért fontos ma a könyvtár.

A gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtárban október 3-án Bálint Ágnes-emlékkiállítás nyílik, amely egészen október végéig tekinthető meg. Bemutatják Kiss Ottó A kék oroszlán bezár című prózakötetét, és író-olvasó találkozót szerveznek Bauer Barbarával, A szív szabadságharcosai című könyv szerzőjével.

Az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár a rendezvénysorozat részeként véradást és kerékpártúrát is szervez, utóbbit Gádorosra, névadója halálának 128. évfordulója alkalmából. Emellett bemutatják Sulyok Csaba Viharsarok blues című könyvét, közönségtalálkozót szerveznek Hartay Csaba író-költővel, és koncerteknek is helyet adnak: fellép a Vízió zenekar, a Fiatal zenei tehetségek sorozatban pedig bemutatkozik a Noel Trio.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!