TV műsor

Összművészeti minifesztivál az Art Quarter Budapestben

Kultúra, 2019.05.15

Zenei programokkal, kiállítás-megnyitókkal, interaktív installációval, performansszal, műterem-látogatásokkal várja az érdeklődőket pénteken és szombaton az Art Quarter Budapest minifesztiválja, amelynek keretében az egész épület szabadon bejárható lesz.

A programok a Fright Fight Flight című táncelőadást kivéve ingyenesen látogathatók - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az Art Quarter Budapest kortárs művészeti központ Budafokon az egykori sörgyár épületeiben található. A minifesztiválon az egész épület szabadon bejárható lesz, így bárki benézhet a ház művészeinek műtermeibe és a kreatív cégek bázisára, emellett egy rendhagyó táncelőadás keretében az épület pincerendszere is megnyílik.

A programok az AQB Pavilon Kávézójának megnyitójával kezdődnek, majd a házban működő Spatial Sound Institute kísérleti zenei programjain többek között elektroakusztikus kompozíciók várják az érdeklődőket.

Szombaton a műterem- és csokoládégyár-látogatás mellett több kiállítás-megnyitót, zenei programot és performanszokat is rendeznek. A The Great Globe című nemzetközi kiállítás kerettörténetét James Wylde, egy 19. századi kartográfus által tervezett georáma, a Great Globe adja. Ez egy 20 méter átmérőjű, "konkáv" földgolyó volt, amelyet Londonban állítottak fel, és amelynek a belsejében a látogatók egy négy emeletes faszerkezeten felsétálva csodálhatták meg a gipszből készült, méretarányos geográfiai jelenségeket. Projektjükben a Great Globe történetét választják metaforának kortárs külföldi és hazai művészek.

A MeetLab, a Pro Progressione és Creative Code Budapest channeling - Art&Tech című gyűjtőkiállításán és szakmai beszélgetésén a technológiákat kreatívan használó művészeknek rendezett workshopon született projektekkel és alkotóikkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!