Öt előadással várja a közönséget az idei évadban a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház

Kultúra, 2021.09.10

Koprodukciókkal, ősbemutatóval és a trianoni traumát feldolgozó szerzői projekttel várja a közönséget a 2021/2022-es évadban a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház - közölte a teátrum vezetője pénteken az MTI-vel.

A színház egyik koprodukciós előadása már elkészült, a Mi az otthon című szerbiai-svájci-koszovói előadást Svájcban már bemutatták. A projektben a Kosztolányi Dezső Színház két színésze, Kucsov Borisz és Búbos Dávid vesz részt - fogalmazott Urbán András.

Az idei első saját előadás próbái várhatóan októberben kezdődnek, a bemutató pedig decemberben várható. Urbán András kiemelte, hogy ősbemutatóról van szó, a teátrumban már többször rendező Kokan Mladenovic állítja színpadra Maja Perovic jelenleg Az utolsó kislányok a Földön munkacímet viselő darabját. Az előadás részleteiről a színházigazgató nem kívánt nyilatkozni, mint mondta, nem szeretné esetleg tévesen interpretálni az írónő gondolatait.

A következő év a budapesti Átrium Színházzal közös koprodukcióval indul. A trianoni traumát körüljáró, feldolgozó előadást Urbán András rendezi.

Tavasszal, nyár elején az Újvidéki Színházzal készít közös előadást a szabadkai teátrum. Lovas Ildikó Amikor Isten hasba rúg című regényének adaptációját is Urbán András rendezi. A Csáth Géza életével foglalkozó előadás az Újvidék - Európa Kulturális Fővárosa 2022 programsorozat részét képezi.

Az évad végén pedig megkezdődnek Zalán Tibor Ne lőj a fecskére! című darabjának a próbái. Az abszurdba forduló lakodalmas előadást Hernyák György állítja színpadra.

Urbán András azt is elmondta, hogy a nagyon kevés anyagi támogatás ellenére ismét megszervezik a Desiré fesztivált november végén.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!