Öt nagyszínpadi bérletes bemutatót tart a Szolnoki Szigligeti Színház a 2021/2022-es évadban

Kultúra, 2021.07.16

Öt nagyszínpadi bérletes bemutatót tart a Szolnoki Szigligeti Színház a 2021/2022-es évadban - közölte a teátrum igazgatója pénteken Szolnokon sajtótájékoztatón.

A színházat július 1-től vezető Barabás Botond szavai szerint új korszakot, új arculatot és egy várva várt színház épületet kínál a Szigligeti Színház következő évada.

A társulat egy darabig még az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színháztermében vendégeskedik, de a tervek szerint az évad második felében, már a felújított új színházban állnak a közönség elé.

A nagyszínpadon elsőként Örkény István Kulcskeresők című tragikomédiáját mutatják be Csiszár Imre rendezésében. Az évad második bemutatóját, Peter Shaffer komédiáját a Black Comedy-t Szurdi Mikós rendezi. Harmadikként egy zenés vígjáték, Rejtő Jenőtől a Vesztegzár a Grand Hotelben látható majd , Vida Péter rendezésében. Ezt követően Csehov Siráy című komédiáját Székely Kriszta rendezésében mutatják be a tervek szerint már a színház felújított épületében. Az évadot egy háromfelvonásos operett fogja zárni: Léhár Ferenc Víg özvegyének melódiái csendülnek majd fel Szinetár Miklós rendezésében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!