TV műsor

Pályázatot hirdet az Opera mesterhangszerek használatára

Kultúra, 2021.04.30

A Magyar Állami Operaház pályázatot hirdet a magyar állam tulajdonában álló mesterhangszerek használatára.

A pályázat feltétele a magyar állampolgárság és a felsőfokú zenei végzettség, a benyújtási határidő május 31. - közölte a dalszínház pénteken az MTI-vel.

Az elbírálásnál előnyt jelentenek a hazai és nemzetközi zenei életben elismert és igazolt művészi eredmények, elsősorban szólistaként történő fellépés a hangversenyeken, valamint Magyarország képviselete a nemzetközi zenei versenyeken.

A pályázat tárgya egy Dominico Montagnana mestercselló, egy Nicolas Gagliano Filius Alessandri mesterhegedű, egy Antonius Gagliano mesterhegedű, egy Laurentius Storioni mesterbrácsa, egy Antonius Stradivari Cremoneses mestercselló és egy Carlo Tononi mestercselló.

A nyertes pályázó a Magyar Állami Operaházzal 2025. december 31-ig szóló haszonkölcsön-szerződést köt, amely alapján vállalja, hogy a hangszert évente bemutatja a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézetében zajló Hangszerszemlén, évente beszámolót készít a hangszer használatáról, továbbá minden fellépésen feltünteti, hogy a hangszert a magyar állam biztosította számára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!