Petőfi 200 - Petőfi-különszámmal jelentkezett a Fedél nélkül magazin

Kultúra, 2023.03.14

A Petőfi 200 emlékév alkalmából Petőfi-különszámmal jelentkezett a Fedél nélkül magazin, amelyben Petőfi Sándor "fedél nélküli" életszakaszaira reflektálnak a kortárs magyar irodalom, művészet és popkultúra alkotói - olvasható a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a lap szerzői minden tizedik lapszámot dedikálták, és közülük többen bekapcsolódnak majd a terjesztésbe is. A Petőfi Fedél Nélkül magazin Budapesten március 23-ig kapható, de több más településen, egyebek mellett Debrecenben és Pécsett is elérhető lesz szerdán.

A Menhely Alapítvány és a Petőfi Kulturális Ügynökség közös csütörtöki sajtóeseményén Kepe Róbert, a Fedél Nélkül felelős szerkesztője a lap 746. számáról elmondta, hogy a Petőfi Fedél Nélkül egyedi borítót kapott, a poszterré kihajtható alkotás Futaki Attila festménye - olvasható a közleményben.

A lapszám megszületéséhez többek közt Berkes Csilla szobrászművész; Futaki Attila képregényrajzoló, a borító alkotója; Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser; Nyáry Krisztián könyvkiadó, író, irodalomtörténész; Ókovács Szilveszter operaénekes, zenekritikus, publicista, a Magyar Állami Operaház főigazgatója; Szálinger Balázs költő, drámaíró, Mezey Katalin író, költő, Nyulász Péter író, Oláh Ibolya énekes, Seres Gerda újságíró, Skrabski Fruzsina filmrendező járult hozzá munkájával - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!