Portugáliában díjazták az Apró mesék című filmet

Kultúra, 2021.08.03

A legjobb forgatókönyv díját és elismerő oklevelet nyert Szász Attila Apró mesék című filmje a portugáliai Avanca Filmfesztiválon - olvasható a Nemzeti Filmintézet (NFI) MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Kerekes Vica, Szabó Kimmel Tamás és Molnár Levente főszereplésével készült magyar alkotást korábban Olaszországban, Törökországban, Amerikában és Németországban is díjazták nemzetközi seregszemléken.

A 25. alkalommal megrendezett, július 23-tól augusztus 1-ig tartó Avanca Filmfesztivál tíz nap alatt mintegy 150 alkotást mutatott be. A portugál rendezvény nemzetközi mozis, tévés, videós és multimédiás találkozó, amelynek gazdag programjában kreatív műhelyek és kiállítások is teret kapnak.

Az Apró mesék közvetlenül a II. világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról - olvasható a filmről a közleményben.

Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje, az Apró mesék a Film Positive gyártásában készült, forgatókönyvét Köbli Norbert írta, operatőre Nagy András, zeneszerzője Pacsay Attila és Parádi Gergely, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel volt.

Az Apró mesék megnézhető a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, a FILMIO-n.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!