Presser Gábor nyilvános főpróbát tart 2022-es koncertjei előtt

Kultúra, 2021.12.01

Nyilvános főpróbát tart jövő tavaszi koncertjei előtt Presser Gábor. A zeneszerző, billentyűs, énekes 2022. március 12-én délután is várja a közönséget a Budapest Kongresszusi Központba.

Presser Gábor eredetileg 2020. májusára Dalok régről és nemrégről címmel meghirdetett tripla fellépését a koronavírus-járvány miatt először idén májusra, majd 2022. március 12-13-ra halasztották. Ezekre már valamennyi jegy elfogyott, ezért született döntés arról, hogy a főpróbát, amely március 12-én 15 óra 30 perckor lesz, szintén megnyitják a közönség számára - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Az előadóművész koncertjei a főpróbát követően március 12-én 20 órakor, 13-án pedig 15 óra 30 perckor és 20 órakor lesznek. Presser Gábor az Omega és a Locomotiv GT egykori tagja, sikeres musicalek (Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, A padlás) szerzője, szólóban kilenc stúdióalbum készítője, a magyar dal napja kitalálója és csaknem egy évtizeden át irányítója. Dalai a hatvanas évektől napjainkig generációkra volt hatással, slágerek tucatjait írta mások mellett Zoránnak, Katona Klárinak, Révész Sándornak, Kovács Katinak, Demjén Ferencnek és Rúzsa Magdinak. Számos szakmai és állami kitűntetést kapott, a Kossuth-díjat 2003-ban vehette át.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!