Rendhagyó makettpályázatot hirdet a Szabó Ervin Könyvtár

Kultúra, 2023.03.31

A Budapest Könyvfőváros 2023 programsorozat keretében rendhagyó makettpályázatot hirdet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár április 2-án a gyermekkönyvek nemzetközi napja alkalmából.

A könyvtár MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint a pályázatra tetszőleges technikával és anyagokból készülő makettel, installációval lehet jelentkezni, amely egy nyomtatásban megjelent mese vagy gyerekregény konkrét jelenetét ábrázolja.

Mint írják, óvodás, alsós (1-4. osztály), illetve felsős és középiskolás (5-12. osztály) korcsoportokban egyénileg vagy maximum 3 fős csapatban lehet a felhívásra jelentkezni, valamint családok is pályázhatnak. A makettek maximális mérete 600x400x400 milliméter lehet.

A makettekből összeálló Fantázia-sziget május 28-án lesz megtekinthető a margitszigeti Kristály Színtérben, ahol aznap ingyenes gyereknapi családi rendezvényt szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, többek között a Kaláka együttes és Szalóki Ágnes fellépésével és számtalan kísérő programmal. Az esemény keretében a szakmai zsűri bírálatát követően, a legjobb makettek készítőit élményajándékokkal díjazzák - hangsúlyozzák a közleményben.

Az elkészült maketteket május 2. és 12. között hétköznapokon személyesen lehet leadni a Budapest Könyvfőváros 2023 projektirodájában. További információk a https://fszek.hu/News/fantazia-sziget-makettpalyazat és a konyvfovaros.hu oldalon olvasható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!