Ritkán hallható műveket ad elő Miranda Liu a Pesti Vigadóban

Kultúra, 2020.01.19

Különleges, ritkán hallható műveket, köztük Szokolay Sándor Hegedűversenyét és Bartók 1. rapszódiáját adja elő Miranda Liu hegedművésznő a Pesti Vigadóban február 6-án.

Szokolay és Bartók műve, valamint Faragó Béla Búcsú Váradtól - Kantáta Janus Pannonius verseire és Liszt Ferenc I. Mefisztó-keringő című alkotása a Magyar Kincsek sorozatban hangzik el a Concerto Budapest zenekarával, Rácz Zoltán vezényletével - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az esten közreműködik Váradi Zita szoprán, Németh Judit mezzoszoprán, Jekl László basszus, a Szent Efrém Kórus (művészeti vezető Bubnó Tamás) és Lukáts Andor színművész.

Szokolay Sándor hegedűversenye a zeneszerző legelső korszakának lezárultát reprezentálja, mert 1957-ben ezzel a művel diplomázott. A koncert következő száma a múlt század nagy magyar hegedűsét, Szigeti Józsefet idézi meg, hiszen Bartók neki ajánlotta az I. rapszódiáját, amelynek zenei anyagában tordai és temesi gyűjtésű táncdallam egyaránt ott rejlik.

A Magyar Kincsek sorozat további eseményein idén mások mellett a Muzsikás Együttes, Sárközy Lajos Jr. és Vásáry Tamás lép színpadra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!