RÖVIDHÍR- Magyar opera napja - Együttműködési megállapodást kötöttek és díjakat adtak át az Erkel Színházban

Kultúra, 2019.11.07

A Magyar Táncművészeti Egyetem és a Magyar Állami Operaház együttműködési megállapodásának aláírása mellett új örökös tagokat köszöntöttek, házi díjakat, valamint miniszteri elismerő oklevelet adtak át a magyar opera napja alkalmából kedden Budapesten az Erkel Színházban.

A Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) és a Magyar Állami Operaház határozatlan idejű együttműködési szerződése megerősíti a két intézményt több évtizedes kapcsolatát - hangsúlyozta Ókovács Szilveszter főigazgató a csütörtöki eseményen.

Bolvári-Takács Gábor, az MTE rektora kiemelte: a két intézmény megállapodott többek között az egyetemi növendékek és hallgatók szakmai gyakorlatáról és operaházi ösztöndíjáról.

2013 óta Erkel Ferenc születésnapján ünnepeljük a magyar opera napját - hangsúlyozta Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, aki ebből az alkalomból miniszteri elismerő oklevelet adott át. Ezzel az elismeréssel azokat jutalmazzák, akik a nézők számára láthatatlan háttérmunkát végeznek, akik nélkül nem jöhetnének létre az előadások - tette hozzá.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!