Sikerrel zárult a Magyar Állami Operaház dubaji vendégjátéka

Kultúra, 2023.09.14

Sikerrel zárult a Magyar Állami Operaház dubaji vendégjátéka: a Dubaji Opera évadnyitó sorozatában A hattyúk tava öt balettelőadását nyolcezer, a Pillangókisasszony két operaelőadását pedig kétezer fizető néző tekintette meg szeptember 8. és 13. között - tájékoztatta az intézmény az MTI-t csütörtökön.

Közleményükben kiemelik, hogy Puccini operája szeptember 23-án, szombaton, és 26-án, kedden koncertszerű változatban is hallható lesz a budapesti Operaházban, Cso-cso-szan szerepét Kriszta Kinga, Pinkertont Brickner Szabolcs, Sharplesst Szegedi Csaba énekli.

Paolo Petrocelli, a Dubaji Opera vezetője a közlemény szerint úgy fogalmazott, "a Dubaji Opera küldetésének része, hogy a világ kultúráinak népszerűsítése érdekében embereket és nemzeteket hozzon össze. Rendkívül büszke vagyok a Magyar Állami Operaházzal és a Magyar Nemzeti Balettel való együttműködésre".

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója a közleményben kiemelte, hogy "az európai kultúra követei vagyunk, Puccini révén a nyugati operakultúráé, de Csajkovszkij és Petipa révén a keleti balettkultúráé is, és mindez a magyar előadóművészet által kerülhetett színre itt".

A Magyar Állami Operaház a Dubaji Opera meghívására 9 énekes szólistával, 2 karmesterrel, 66 zenekari, 23 énekkari és 69 balettművésszel, 10 balettnövendékkel, 14 statisztával és 24 színpadi műszaki és háttérmunkatárssal utazott ki az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb, több mint hárommillió lakosú metropoliszába - áll a közleményben.

Hozzáteszik, hogy a Magyar Nemzeti Balett megkezdte a felkészülést a szeptember 30-án induló Don Quijote-, valamint az október 14-én kezdődő Spartacus-sorozatára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!