Sokszínű Balaton-felvidék címmel hirdetnek fotópályázatot

Kultúra, 2022.07.06

Sokszínű Balaton-felvidék - Theodora különdíj címmel közös fotópályázatot hirdet a Varázslatos Magyarország (VM) és a kékkúti forrásból eredő Theodora ásványvizet forgalmazó Szentkirályi Magyarország Kft. a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával.

Július elejétől két hónapon keresztül várják a profi és amatőr természetfotósok pályázatait. A szervezetek arra kérik a pályázókat, hogy a saját szűrőjükön keresztül mutassák be a vidék természeti világának sokszínűséget - olvasható a VM MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Varázslatos Magyarország fő küldetése a magyarországi nemzeti parkok természeti kincseinek bemutatása, ezáltal a természetvédelem támogatása. A szervezethez hasonlóan a Theodora ásványvíz szintén kiemelt figyelmet fordít a Balaton-felvidék és a forrásának otthont adó Káli-medence népszerűsítésére és a természeti értékek megőrzésére.

Az ásványvízmárkával indított együttműködés során a Varázslatos Magyarország arra hívja a fotósokat, hogy képeikkel nyissanak ablakot a tájegység természeti világának sokszínűségére, mutassák be az ott élő gazdag flórát és faunát, valamint a Balaton-felvidék varázslatos tájait.

A VM és a kékkúti ásványvízpalackozó üzem is hosszú évek óta együttműködik a nemzeti park természetvédelmi kezeléséért és népszerűsítéséért felelős Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal, amely szakmai támogatóként állt az ügy mellé. Az együttműködés célja, hogy a képekkel és a kapcsolódó népszerűsítő írásokkal felhívják a figyelmet a biológiai sokféleség fenntartásának fontosságára, valamint rávilágítsanak arra, hogy a biodiverzitás megőrzése a mi kezünkben van - áll a közleményben.

A pályázók 10 képpel mérettethetik meg magukat, amelyeket a VM szakmai zsűrije értékel. A bizottság tagja Keleti Éva fotóművész, Máté Bence természetfotós, Potyó Imre, A magyar természetfotó nagydíjasa, ifj. Vitray Tamás, a National Geographic Magyarország Magazin főszerkesztője, Szilágyi Attila természetfotós, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság őrkerület vezetője, Suhayda László természetfotós és Tóth Zsolt Marcell természetfilmes.

Az első három legtöbb pontszámot elért kép alkotói pénzjutalomban és ajándékcsomagokban részesülnek, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság különdíjat ad át az általa legkiemelkedőbbnek ítélt kép készítőjének.

A pályázatra július 4-től szeptember 4-ig folyamatosan lehet a képeket feltölteni. További információ a https://vm-magazin.hu/sokszinu-balaton-felvidek/ linken érhető el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!