Sulyok Gabriella grafikusművész munkáiból nyílt kiállítás a Műcsarnok

Kultúra, 2024.03.14

Sulyok Gabriella Munkácsy Mihály-díjas grafikusművész korai és legutóbb készült munkáiból látható kiállítás péntektől Budapesten, a Műcsarnokban.

A Műcsarnok három termében az ókori keleti és görög mitológia által ihletett, fehér papíron fekete tussal készült rajzokat, foltmaratott rézkarcokat, valamint a Zsoltárok Könyve tanulmányozása során életre kelt, személyes érintettségéből született grafikákat láthat a közönség - tájékoztatta a Műcsarnok az MTI-t csütörtökön.

Sulyok Gabriella ceruzával, tussal, krétával készült képei és rézkarcai Mezopotámiába, Orfeusz és Euridiké világába kalauzolja a közönséget.

A közlemény szerint a Munkácsy-díjas grafikusművész a mezopotámiai kultúra vizuális művészete és a tőle elválaszthatatlan költészet hatására kezdte el a Sumer agyagtáblákhoz című tusrajz-sorozatát, amelynek darabjai egy-egy sumer vers részletét kapták címül. A kétezres évek elején született az Orfeusz-sorozat, amelyben sem Orfeusz, sem Euridiké nem ölt testet, de érezhető a jelenlétük, "azt látjuk, amit ők láttak, vagy amit ők is láthattak volna" - írták.

Sulyok Gabriella kiállítása május 26-ig tekinthető meg a Műcsarnok.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!