Svájci napokat tartanak Pécsen

Kultúra, 2023.09.25

Üzleti fórumot és cukrászversenyt rendeznek, valamint koncertek, filmvetítéseket tartanak és ételkülönlegességeket is bemutatnak az érdeklődőknek a Svájci napok elnevezésű rendezvénysorozat keretében október 4. és 8. között Pécsen.

A baranyai vármegyeszékhely hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: az esemény a "Körforgásos gazdaság egy fenntartható jövőért" című svájci-magyar üzleti fórummal veszi kezdetét, amelynek keretében innovatív megoldásokról is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Egy kerekasztal-beszélgetésen a körforgásos gazdaságról olyan svájci és magyar cégek képviselői cserélnek eszmét, mint a Holcim, a Roche és a Kontakt Elektro Kft., míg kiemelt eseményként a Roche bemutatja a Pécsi Tudományegyetemmel kötött együttműködési megállapodás tartalmát, amelyet egy esti - cukrászversennyel egybekötött - gálaműsor keretében írnak alá.

Október 5-től a Civil Közösségek Házában megnyílik a Svájci Pavilon, ahol többek között a svájci tiszta technológiákról szóló kiállítás és a Svájcot bemutató interaktív fal nyújt információkat az országról.

A programsorozat részeként a pécsi temetőben felavatják a legendás pécsi cukrászda alapítója, Christoph Caflisch svájci születésű cukrász síremlékét, majd Jean-Francois Paroz nagykövet a "Svájc az iskoládban" elnevezésű program keretében középiskolákba látogat, hogy találkozzon a diákokkal, és részt vegyen velük német és francia nyelvű kérdezz-felelek foglalkozásokon.

Az Alphorn Pilatus Kriens együttes a tradicionális svájci zenéből hoz ízelítőt a városba, míg a mozi szerelmeseinek ingyenes vetítéseket biztosítanak az Apollo moziban.

A vasárnap "Svájci pikniken" az érdeklődők svájci ételkülönlegességekkel is megismerkedhetnek, így megkóstolhatják a híres alpesi sajtokat, a Raclette-t és a Tete de Moine-t, továbbá borok és válogatott svájci cégek termékei is asztalra kerülnek - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!