TV műsor

Szabadtéri koncertet ad az Anima Musicae Kamarazenekar

Kultúra, 2021.07.27

Álmodozó nyári éjjel címmel ad szabadtéri koncertet csütörtökön az Anima Musicae Kamarazenekar Budapesten, az Óbudai Társaskör kertjében.

Az esten Mendelssohn C-dúr vonósszimfóniája, Wolfgang Amadeus Mozart C-dúr versenyműve fuvolára és hárfára, valamint Hugo Wolf Olasz Szerenád és Josef Suk Esz-dúr szerenád című műve szólal meg Horgas Eszter fuvolaművész és Polónyi Ágnes hárfaművész közreműködésével - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Zeneakadémia növendékeiből, G. Horváth László vezetésével. Az együttzenélés öröme, a magyar vonós tradíciók megtartása és az új utak keresése mind fontos motiváló tényező volt a zenekar alapításában. Az első koncertet 2010. június 20-án adták az Óbudai Társaskörben.

Mindamellett, hogy az együttes a tradicionális koncertek útján indult el, alapvető vágy volt, hogy új színt hozzon a kamarazenekari koncertek világába. Ennek tükrében alakította ki a repertoárját is, amelyben a reneszánsztól egészen napjainkig minden kor zenéje egységesen megtalálható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!