Szilágyi: Kárpátalja néptánca és népzenéje a magyar kultúra része

Kultúra, 2022.07.02

Kárpátalja kincsei, a néptánca és a népzenéje része az egyetemes magyar kultúrának, ezért fontos őrizni, ápolni és átadni a jövő generációjának - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombaton Sátoraljaújhelyen.

Szilágyi Péter a Rákóczi Szövetség XXVI. kárpátaljai népzene-, néptánc- és kézművestáborában az MTI-hez eljuttatott hangfelvétel szerint megköszönte a táborozók szüleinek, hogy időt és pénzt nem kímélve elhozták ide gyerekeiket, magyar oktatási intézménybe járatják őket, és minden lehetséges módon támogatják azt, hogy az ottani magyarság megmaradjon, hiszen - fogalmazott - ezek a fiatalok alkotják majd a jövőben a kárpátaljai magyarság "gerincét".

A helyettes államtitkár elmondta, hogy a Rákóczi Szövetség már évek óta Sátoraljaújhelyen rendezi meg a táborait, így ez a helyszín "15 millió magyar táborhelye".

Szilágyi Péter kitért arra is, hogy ugyan nehéz most a helyzet Kárpátalján, de a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy segítsen az ott élőknek, és segítse az ukrajnai háborúban szenvedőket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!