Színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon

Kultúra, 2024.03.02

Carlo Gozzi komédiájától az Opera Show-n át a balettig széles repertoárt vonultat fel június 20. és 23. között Nagymaroson a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó, amelynek programjában VR-színház és több utcaszínházi produkció is helyet kapott.

Levegőben táncoló akrobaták, tüzes koreográfiák, steampunk jelmezekbe öltözött kalandorok varázsolják el a közönséget - áll a fesztivál színházi programját ismertető közleményben.

A színházjegy akcióval idén is ingyenesen látogathatóak az esti koncertek - emelik ki az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

A fesztivált a Karinthy Színház A szarvaskirály című előadása nyitja június 20-án. Carlo Gozzi komédiáját Berettyán Nándor állította színpadra.

Másnap a Kassai Állami Színház táncelőadása, az Anne Frank naplója látható. A második világháború alatt Amszterdamban bujkált zsidó család igaz történetét feldolgozó balettet a Kassai Állami Színház igazgatója, Ondrej Soth jegyzi.

A balett mellett az opera műfaja is megjelenik a programban. Az Olomouci Morva Színház élőzenével kísért Opera Gálával készül, a visegrádi négyek legkiválóbb zeneszerzőinek műveiből válogatnak. A Visegrád hangjai elnevezésű programban Dvorák, Smetana, Gorecki és Bartók operáinak részletei csendülnek fel.

Az esti nagykoncerteket követően utcaszínházi produkciók gazdagítják a műsort. Steampunk jelmezekbe öltözött figurákkal és biciklis járművekkel érkeznek az Utazók a lengyel Teatr Akt előadásában. Légi táncperformanszot mutat be Ariadna Vendelova és a Lalyra Társulat, akik Szlovákiából érkeznek a fesztiválra - emelik ki a közleményben.

Mint írják, tüzes, groteszk előadást mutat be a cseh V.O.S.A. Színház. A Blackout Paradox társulat, kiegészülve a MansterVille csoporttal és óriási tűzkerekükkel, a MansterWheellel június 22-én érkezik a fesztiválra. Sophie Zoletnik Precíz káosz című előadásában a káosz és a rend látványos összecsapásának lehetnek szemtanúi a nézők.

A lengyel Concept Cultura csapata napközben a VR sátorban várja a látogatókat. A könnyed musicaltől a Cirque de Soleil performanszon át a zombikkal teli rajzfilmig gazdag repertoárral készülnek, de Rembrandt zseniális művészetébe is betekintést nyerhetnek az érdeklődők - áll a közleményben.

Mint kiemelik, a színházjegyek értékesítése elindult, első körben március 10-ig rendkívüli kedvezménnyel, 3500 forintért vásárolhatók meg. Aki színházjegyet vált és megnézi az előadást, utána ingyenesen látogathatja az esti programokat, így egy színházjegy áráért egy teljes napi fesztivál-élményt kapnak a látogatók a Dunakanyarban.

A közleményben Kis Domonkos Márk fesztiváligazgatót idézik, aki elmondta: missziójuk, hogy a fiatalokkal megismertessék a színház varázslatos világát. Ezért készülnek az idén is a színházjegy akcióval, amely évek óta nagy siker.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!