TV műsor

Színházi világnap - Kásler: a színművészet az emberi lélek egyik legfinomabb megnyilvánulása

Kultúra, 2021.03.27

A színművészet az emberi lélek egyik legfinomabb megnyilvánulása - fogalmazott az emberi erőforrások minisztere a színházi világnapon közzétett videójában.

Kásler Miklós a hivatalos Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban köszöntötte a színházakat, a művészeket és a színházszerető közönséget.

"A világjárvány évében a szakemberek elhivatottságának és kreativitásának köszönhetően a kultúrát soha nem látott mértékben digitalizáltuk. A színházi előadások népszerűsége is azt bizonyítja, töretlenül keressük testünk és lelkünk harmóniáját. A színművészet az emberi lélek egyik legfinomabb megnyilvánulása" - fogalmazott a miniszter, aki a Nemzeti Színház üres nézőteréről küldte üzenetét.

Kásler Miklós köszönetet mondott a színészeknek az általuk végzett "értékteremtő, hagyományőrző, nemzeterősítő kulturális és művészeti munkáért".

"Kérem, hogy hasonló lelkesedéssel folytassák munkájukat, nyújtsanak felejthetetlen élményt az élményre vágyakozóknak" - fogalmazott.

A közönségtől kitartást kért és segítséget a vírus elleni védekezésben a szabályok betartásával és oltásra regisztrálással, hogy ezzel is előmozdítsák a színházak újranyitását és a járvány legyőzését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!