TV műsor

Tadashi Endo butoh táncos a Nemzeti Táncszínházban lép fel

Kultúra, 2020.01.24

Tadashi Endo butoh táncművész lép fel a Holdújév estéjén, szombaton Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban a Bozsik Yvette Társulattal.

A HA DO - hullámmozgás című előadást, amely a modern kori háborúk szenvedőinek és halottainak állít emléket, Tadashi Endo a Bozsik Yvette Társulatnak készítette az új Nemzeti Táncszínház színpadára - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint a németországi Göttingenben élő és dolgozó Tadashi Endo az egyik legnagyobb ma élő butoh táncos és koreográfus, aki 25 éve vezeti a göttingeni MAMU butoh központot és járja a világot táncosként, koreográfusként és tanítóként.

A HA DO - hullámmozgás című előadást Tadashi Endo - Daniel Maia zenéjével - Brazília és Németország után Magyarországon mutatja be a Bozsik Yvette Társulat előadásában.

A közös bemutató egy 3 éves együttműködés végeredménye a hetvenhárom éves nagymester, Tadashi Endo és a Bozsik Yvette Társulat között, amelyet több intenzív butoh workshop előzött meg Budapesten.

A produkció létrejöttét az NKA Táncművészet Kollégiuma, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Táncszínház támogatta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!