TV műsor

Tanítsunk Magyarországért program - Kihirdették a novellapályázat nyerteseit

Kultúra, 2021.06.16

Díjakat adtak át a kistelepülések fiataljait segítő Tanítsunk Magyarországért (TM) program és a SuliLife.hu közreműködésében meghirdetett novellaíró pályázat nyertes alkotóinak szerdán, a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Tanítsunk Magyarországért program - Kihirdették a novellapályázat nyerteseit Az eseményen György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, a Tanítsunk Magyarországért! (TM) program alapítója elmondta, hogy az áprilisban meghirdetett novellaíró pályázatra összesen 98 alkotás érkezett.

A pályázatot kifejezetten a TM programban résztvevő diákok számára írták ki két kategóriában: "Életem legjobb napja" és "Ha én miniszterelnök vagy szuperhős lennék".

A mentorált kisdiákoknak május 28-ig volt lehetőségük e-mailben, vagy postai úton beadni a fogalmazásukat, melyek megírásában egyetemista mentoraik is támogatták, segítették őket. A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálta el.

"Volt aki arról írt, hogy a hősöknek fontos feladata és felelőssége van, többen pedig miniszterelnöki ambícióikról számoltak be. A témák között sokszor szerepelt, hogy többet kellene tenni a szegények, a betegek védelme érdekében és a környezetvédelemért"- tette hozzá.

"Azzal, hogy papírt és tollat ragadtatok és kifejeztétek gondolataikat, már mind szuperhősök vagytok"- zárta szavait a csaknem száz mentorált és mentor részvételével tartott ünnepélyes díjátadón az államtitkár.

A fődíjat, egy laptopot, Orsós Bálint magyarszéki diák vehette át Ha én szuperhős lennék című írásáért. Kategóriánként 3 helyezettet díjaztak. Kategóriájában első helyezést ért el Való Zsófia és Kántor Zsófia.

A Tanítsunk Magyarországért Program az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a Klebelsberg Központ együttműködésében létrejött, 2018. december 5-én útjára indított komplex, főként a kortárs mentorálás módszerére építő szakmai program.

A mentorálásba bevont általános iskolások olyan készségeket, képességeket és társadalmi mintákat sajátíthatnak el a részvétel által, melyek hosszútávon segíthetik tanulmányaik sikeres befejezését és munkaerőpiaci elhelyezkedésüket. Emellett a program fontos célkitűzése a közösségépítés, a fiatalok felelősségvállalásának elmélyítése.

A programban több mint félezer mentor és több mint kétezer mentorált vesz részt.

A novellaíró pályázat szakmai zsűrijének tagjai voltak többek között György László államtitkár, Paplanos Péter, a Mediaworks Zrt. innovációs igazgatója, Toót-Holló Tamás, a Magyar Nemzet főszerkesztője, valamint Pintér Lívia a sulilife.hu és az unilife.hu főszerkesztője.

A legjobb fogalmazások szerzőit értékes nyereményekkel és különdíjakkal jutalmazták.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Tanítsunk Magyarországért program - Kihirdették a novellapályázat nyerteseit Tanítsunk Magyarországért program - Kihirdették a novellapályázat nyerteseit Tanítsunk Magyarországért program - Kihirdették a novellapályázat nyerteseit Tanítsunk Magyarországért program - Kihirdették a novellapályázat nyerteseit
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!