Teraszkoncertekkel, utcaművészeti hétvégével és Törőcsik Mari-filmhéttel folytatódik az Érezd Szombathelyt! programsorozat

Kultúra, 2021.07.13

Teraszkoncertekkel, utcaművészeti hétvégével és Törőcsik Mari emléke, életműve előtt tisztelgő filmhéttel folytatódik az Érezd Szombathelyt! elnevezésű programsorozat Szombathelyen - közölték kedden sajtótájékoztatójukon a szervezők.

Horváth Soma (Éljen Szombathely!) kultúráért is felelős alpolgármester emlékeztetett arra, hogy tizenöt helyszínen hetven programot kínálnak az október elejéig tartó programsorozatban a városlakók és a Szombathelyre látogatók számára.

Horváth Zoltán, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója elmondta, hogy a város új kulturális helyszínén, a szombathelyi víztoronyban és annak környékén rendeznek július 17-én családi délutánt koncertekkel, játékos sportversenyekkel.

Hozzáfűzte: július 19-től egy héten át az AGORA Savaria Filmszínházban a nemrég elhunyt és Vas megyéhez sok szállal kötődő Törőcsik Marira emlékeznek, levetítik a művésznő pályájának legjelentősebb filmjeit.

Augusztus 13-án és 14-én a szombathelyi Emlékmű-dombon A Dal ugyanaz marad címmel zenés filmeket vetítenek.

Prieger Szabolcs programszervező a teraszkoncertekről szólva elmondta: az elsőn, július 23-án Török Ádám adott volna koncertet, aki azonban betegsége miatt lemondta fellépéseit, ezért szombathelyi zenészeket és énekeseket láthatnak és hallhatnak helyette a nézők. Július 30-án a Koprive Zenekar és Csorba Lóci horvát-magyar alternatív estet tart, augusztus 6-án a Savaria Szimfonikus Zenekar négy kamarazenekara ad majd koncertet a városháza teraszán, augusztus 13-án pedig a szintén szombathelyi kötődésű Holdosi Attila és színész barátai koncerteznek.

Pavelkovits Petra, az utcaművészeti fesztivál főszervezője a sajtótájékoztatón elmondta: az augusztus 7-8-án megrendezendő utcaművészeti hétvégével az volt a céljuk, hogy többféle művészeti ágat "kivigyenek az utcára", zenészek, táncosok, képzőművészek, fotósok, kézművesek, profik és amatőrök mutatkoznak koncertekkel, kiállításokkal, kézműves foglalkozásokkal.

Figyeltek arra is, hogy akik eddig "kitaszítottnak érezhették magukat" vagy csupán meghúzódtak az árnyékban, azoknak is helyet adjanak, így idén lesz például grafiti workshop és közös falfestés is - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!