Tíz kerületben valósulhat meg a Budapest Nagyregény fejezeteinek művészeti feldolgozása

Kultúra, 2024.03.26

Tíz tervezet kapott lehetőséget a Budapest Nagyregény fejezeteinek helyspecifikus művészeti feldolgozására, így tíz fővárosi kerületben kelhetnek életre a regény történetei - tájékoztatta a pályázatot kiíró Füge Produkció az MTI-t kedden.

A Füge Produkció felhívására 42 pályamű érkezett. A pályázatra a főváros egyesítésének 150. évfordulójára készült Budapest Nagyregény fejezeteinek helyspecifikus művészeti akciókban történő feldolgozására vártak javaslatokat - közölték.

A pályázat öttagú zsűrije tíz tervezet megvalósítását támogatta. A nyertesek között neves színházi műhelyek és pályakezdő alkotók, kortárs táncos és képzőművészeti megközelítések egyaránt megtalálhatóak, az események májustól szeptemberig valósulnak meg.

A készülő terveket a közönség is megismerheti a Budapesti Tavaszi Fesztiválon a május 3-án tartandó prezentáción a Kolibri Színházban. A házigazda társulat másnap, május 3-án mutatja be a 6. kerületi fejezet alapján fejlesztett Urbán legendák című új, "színházi audió-sétáját".

A Budapest Nagyregény Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából a Könyvfőváros program keretében, a Budapest Brand gondozásában a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral és a Kultúrkombinát Kft-vel együttműködésben, a Fővárosi Önkormányzat és a Kreatív Európa Alap támogatásával valósult meg - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!