Több mint száz program a Szombathelyi AGÓRA tavaszi kínálatában

Kultúra, 2024.03.21

Több mint száz program, köztük városi nagyrendezvények, színházi előadások, koncertek, filmbemutatók és kiállítások, valamint szakköri és kézműves foglalkozások szerepelnek a szombathelyi AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft tavaszi kínálatában, amelyet csütörtökön sajtótájékoztatón ismertettek a szervezők.

Horváth Soma (Éljen Szombathely!), a vasi megyeszékhely kultúráért is felelős alpolgármestere hangsúlyozta, hogy a programok között minden szombathelyi, de akár a városba érkező turista is találhat számára érdekeset, értékeset.

Megjegyezte: májusban az AGORA üzemeltetésében újra nyit majd a megújult szombathelyi KRESZ-parkban, a víztorony belsejében található kávézó, és önkormányzati társaságuk működteti az új körmendi mozit, amelynek működtetési jogát a cég pályázattal nyerte el.

Horváth Zoltán, az AGORA Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: április 11-én egy villámcsődület, flashmob szervezésével kapcsolódnak a magyar költészet napjához, április 20-án Szombathelyen rendezi bajnokságát a Magyar Táncsport Szövetség, a tánc világnapját április 27-én pedig a szombathelyi Csónakázó-tó szigetén köszöntik nagyszabású programmal.

Május 17-én ismét bekapcsolódnak a Qadrille Európai Táncfesztiválba, több száz fiatal köszönti a Fő téren érettségiző társait.

A színházi előadások közül Pintér Béla és Társulata Marshal Fifty-six című előadását, illetve a Pannon Várszínház A padlás című előadását, valamint Lovas Rozi, Lengyel Tamás, Molnár Áron Árvák című színpadi produkcióját emelte ki a direktor.

Az AGORA Sportházban bemutatásra kerülő tavaszi nagykoncertek közül a március 22-i Nox koncertet, az ISIS Big Band április 7-i koncertjét, Halász Judit május 5-i gyermekkoncertjét, valamint egy május 10-i operett gálát ajánlott a közönség figyelmébe.

A szokásos filmvetítéseken túl az AGORA Savaria Filmszínházban továbbra is zajlanak majd gyermekprogramok, bábelőadások, lesznek ismeretterjesztő programok, de lesz például Aradi-Varga Show, Ács Fruzsina és Szabó Balázs Máté koncert, valamint Csernus est is - sorolta az ügyvezető.

A sajtótájékoztatón közölték azt is: AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont az utóbbi hónapokban több rangos szakmai díjban és elismerésben is részesült. Elnyerték a Minősített Közművelődési Intézmény címet, az Év Felelős Foglalkoztatója pályázaton különdíjat nyertek el, Látópont címet is birtokolnak, illetve Családbarát Munkahely Tanúsító Védjegyet és Családbarát Szolgáltatóhely Tanúsító Védjegyet is használhatnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!