Több premier előtti vetítésen is láthatják a nézők Hajdu Szabolcs új filmjét

Kultúra, 2024.03.01

Országos bemutatója előtt több, közönségtalálkozóval egybekötött premier előtti vetítésen is látható lesz Budapesten és vidéken Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap, amely keserédes humorral az intimitás és a szexualitás hiányából fakadó kapcsolati problémákat boncolgatja.

Hajdu Szabolcs kapcsolati trilógiájának második darabja március 2-án rendhagyó stábvetítés keretében lesz látható a Művész moziban, ahová limitált számú néző is jegyet válthat. Az alkotókkal a film után Bojár Iván András művészettörténész beszélget - olvasható az MTI-hez elküldött közleményben.

A nagyközönség számára teljesen nyitott első, budapesti vetítést Kovács Gellért Filmszerész Filmklub Extrájában tartják március 7-én a Művész Moziban, ahol a film után Kovács Gellért kérdezi Hajdu Szabolcsot és Tóth Orsit.

A Kálmán-nap premier előtt még március 10-én a Puskin Moziban lesz látható. Itt Hajdu Szabolccsal Soós Tamás újságíró fog beszélgetni.

A film a fővárosi art mozik után március 11-én érkezik Miskolcra, másnap pedig a szegedi Belvárosi Moziban vetítik.

Hajdu Szabolcs legújabb filmje, a Kálmán-nap egy olyan életszakaszról szól, amikor az emberek rádöbbennek, hogy velük már valószínűleg semmi új nem fog történni: a kapcsolatok berögzültek, a veszekedések egyformák, az élet ritmusa pedig ezek ismétlődése marad. Mindent elölről kezdeni pedig se idejük, se energiájuk nincs már.

A kapcsolati trilógia második darabja - a 2016-os Ernelláék Farkaséknál című film után - idén március 14-én kerül a magyar mozikba.

A címszerepben Hajdu Szabolcs látható, feleségét Tóth Orsi alakítja, mellettük Földeáki Nóra, Szabó Domokos és Gelányi Imre szerepel.

A film forgatókönyvírója Hajdu Szabolcs, operatőre Bántó Csaba volt, a jelmezeket Pető Kata készítette. A film vágója Zuzana Cséplő, a hangért Dusan Kozak felelt.

A Kálmán-nap a Látókép Ensemble, az MPhilms és a Stark Sales produkciójában készült. A független film létrejöttét a Szlovák Audiovizuális Alap, valamint számos magyarországi egyéni és civil közösség támogatta. A Kálmán-nap nemzetközi premierje a Tallinn Black Nights Fesztiválon volt 2023 novemberében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!