Trilla fesztivált rendeznek az ősz első hétvégéjén Martonvásáron

Kultúra, 2022.08.14

Szeptember 2. és 4. között várja az érdeklődőket Martonvásár ingyenes szabadtéri rendezvénye, a Trilla fesztivál a Brunszvik-kertben és a főtéren.

Martonvásár szabadtéri fesztiválján, a Trillán, a népdal alternatív ünnepén összeér a kortárs és a hagyomány. A tradicionális, autentikus népzenétől egészen a dark folk rock és etnojazzig, a könnyen tanulható moldvai táncháztól a bonyolultabb gyimesi páros táncokig, a Trillán a megszokottnál sokkal szélesebb spektrumon ápolhatja a közönség a népi kultúrával való viszonyát - közölték a szervezők az MTI-vel.

Többek között olyan előadók lépnek fel a fesztiválon, mint az Aurevoir, Lakatos Mónika és Szalóki Ági. A rendezvényen a Hagyományok Háza szervezésében lesz folkkocsmakvíz, emellett ingyenes családi programok és workshopok, táncház, kézműves piac és népi játszóház várja az érdeklődőket, valamint Kása Béla fotókiállítása is megtekinthető - írják a szervezők.

A fesztivál fellépői egyedi módon közelítenek a népdalokhoz: a Dalinda triója egyedülálló módon a cappella stílusban énekli a népdalokat, melyek így friss, női és személyes tartalommal születnek újjá. A Babcsán Projekt verseket és jazzt csempész a dalokba, a világhírű oláh cigány énekesnő, Lakatos Mónika saját kultúrájának ritkán hallott kincseit tolmácsolja, Borbély Mihály zenéje egyszerre építkezik a Balkán és a Kárpát-medence dallamvilágából, az Aurevoir pedig a népzenészek legfiatalabb generációjának népdalértelmezését hozza el - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!