TV műsor

Újra kinyitnak a kulturális és sportlétesítmények Kaposváron

Kultúra, 2021.04.30

Újra kinyitnak Kaposvár kulturális intézményei és sportlétesítményei a következő két hétben - közölte Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a városban pénteken, sajtótájékoztatón.

A politikus azt mondta, a koronavírus-járvány még nem múlt el, ugyanakkor országosan 4 millió beoltott felett óvatosan, de Kaposváron is lehet nyitni. "Végre visszakaphatjuk régi szabadságunk egy újabb kisebb szeletét" - fogalmazott.

Ismertetése szerint a Rippl-Rónai Múzeum és a desedai Fekete István Látogatóközpont jövő keddtől várja a látogatókat. A Takáts Gyula Könyvtár is május 4-étől fogadja az olvasókat, ettől kezdve csak azoknak biztosítja a könyvek házhoz szállítását, akiknek egészségi állapota nem teszi lehetővé a könyvtárba járást.

A Csiky Gergely Színházban a közönség hosszú idő után május 7-én láthat újra előadást, a Szivárvány Kultúrpalota pénztára május 5-én nyit, az intézményben május 10-én lesz az első filmvetítés, az Együd Árpád Kulturális Központba május 15-étől lehet belépni - tette hozzá.

Szita Károly kitért rá, hogy üzemeltetőjének tájékoztatása alapján a Kultik Mozi jövő hét végén nyitna ki, ha megkapják egy meg nem nevezett film vetítési engedélyét.

A városi sportpályákat, a Virágfürdő szaunavilágát, a három gyógyvizes medencéjét és a 25 méteres fedett medencéjét szombattól lehet használni, s e naptól fogad nézőket a Kaposvár Aréna és a Rákóczi Stadion is - fűzte hozzá.

A településvezető közölte, hogy fesztiválokat egyelőre nem rendeznek a városban. Így elmarad a májusi a Rippl-Rónai Fesztivál, s a Kaposfest kivételével nem tartják meg a szokásos nyári rendezvényeket sem. A szeptemberi Miénk a város fesztivállal azonban már számolnak Kaposváron.

A Csiky Gergely Színház arról tájékoztatta az MTI-t, hogy idén májusra hét előadást terveznek, ezek időpontjáról hamarosan hírt adnak online felületeiken.

Hozzátették: június 1-jén szélesre tárják a kapukat a közönség előtt és megkezdik az elmaradt előadások pótlását.

Fülöp Péter igazgatót idézve azt írták, hogy minden, közönségforgalmi tereken szolgálatot teljesítő, nézőkkel kapcsolatba kerülő munkatársuk megkapta a koronavírus elleni oltást, a társulat átoltottsága mintegy 70 százalékos.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!