V4-es workshopot tartanak a Baltazár Színházban

Kultúra, 2020.03.12

V4-es workshopot tartanak a Baltazár Színházban márciusban; a March of March című rendezvény fókuszában a sérültekkel kapcsolatos társadalmi beidegződések átkeretezése áll.

A négynapos munka egy nyilvános projektbemutatóval és egy utcai flashmobbal zárul. A projektbemutatót március 27-én a Baltazár Házban rendezik meg, a flashmobot pedig március 28-án a Hősök terén tartják.

Mint írják, a projektben résztvevő színházak, a szlovák Mestské Divadlo z Pasáze (Banská Bystrica), a lengyel Fundacja Teatroterapia Lubelska (Lublin) valamint a budapesti Baltazár Színház megalakulásuk óta már rengeteget tettek külön-külön is, hogy ezeket az előítéleteket lebontsák.

A márciusi workshop alatt a résztvevők azt szeretnék megmutatni, hogy milyen sok erő van az összefogásban, az egymás iránti nyitottságban. Céljuk, hogy közösen láthatóvá tegyék azt a tehetséget, amellyel a sérült emberek rendelkeznek: az érzelmi intelligenciát, amely alapja minden művészeti tevékenységnek - áll a közleményben.

Mint kiemelik, a Baltazár Színház számára mindig fontos volt a nemzetközi jelenlét. Elek Dórát, a színház vezetőjét huszonkét évvel ezelőtt egy belga sérült színészekből álló társulat egyik előadása ihlette a Baltazár Színház megalapítására.

A lengyel, a szlovák és a magyar társulat munkamódszerében vannak közös pontok és eltérések is, amit viszont mindegyik csapat szem előtt tart, az a professzionális színházi hozzáállás és a művészi szempontból kifogástalan előadások létrehozása - írják, hozzátéve: mindez lehetőséget teremt a társulatoknak arra, hogy a közös munka során sokat tanuljanak egymástól és egymásról.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!