Várják a pályázatokat a Pethes-Agárdi-díjra

Kultúra, 2023.03.20

Meghirdette a Pethes-Agárdi-díj idei pályázatát a Magyar Színházi Társaság (MSZT). A kiírásra fiatal színészházaspárok jelentkezhetnek nyaralásuk támogatására.

A Pethes-Agárdi-díjat Agárdi Ilona színművész és Pethes György rendező hagyatékának jóvoltából, a művészházaspár végakaratának megfelelően a Magyar Színházi Társaság alapította 2009-ben.

A díjat kezelő alapítvány kuratóriuma az alapító okirat értelmében pályázatot ír ki szűkös anyagi körülmények között élő fiatal színészházaspárok részére külföldi nyaralásuk támogatására - áll az MSZT MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A meghirdetett pályázaton részt vehet minden olyan magyar színészházaspár, amelynek egyik tagja sem töltötte még be a pályázat benyújtásának határidejéig a harmincötödik életévét, és mindketten igazolt módon valamely magyar nyelvű színház rendszeresen foglalkoztatott színészei.

A pályázatnak - a szükséges iratok mellett - tartalmaznia kell az utazás tervezett célját, várható időpontját, időtartamát.

A nyertes pályázóknak az utazásról álló- vagy mozgóképekkel kiegészített írásos beszámolót kell készíteni, amelyet a Magyar Színházi Társaság honlapján tesz közzé.

Az idén kiadható összeg 600 ezer forint, amelyet egy házaspár kaphat meg. A pályázat benyújtásának határideje május 1., a döntésről a nyertes május 15-ig értesítést kap.

A végrendelet értelmében a kuratórium - Gali László elnök, Csizmadia Tibor és Fábián Pálné - a nyertes párt az érvényes pályázatok közül sorsolással választja ki.

Az alapító okirat teljes szövege a Magyar Színházi Társaság honlapján, a www.mszt.org oldalon olvasható, további információ az MSZT titkárságán kapható - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!