Vasárnap várja a közönséget a Concerto Budapest Mozart-napja

Kultúra, 2024.02.27

Klarinét- és kürtverseny, nyitány, szimfónia, kamaramű és zongoraverseny is elhangzik a Concerto Budapest Mozart-napján vasárnap a budapesti Zeneakadémián.

Az egész napos programsorozaton többek között a 3. és 4. Esz-dúr kürtverseny, az Esz-dúr sinfonia concertante oboára, kürtre, klarinétra és fagottra, az A-dúr klarinétötös a Keller Quartet közreműködésével, valamint az A-dúr klarinétverseny és a d-moll zongoraverseny szólal meg - közölte a zenekar kedden az MTI-vel.

A koncertek előadói között szerepel mások mellett Wenzel Fuchs klarinétművész és Stefan Dohr kürtművész, a Berlini Filharmonikusok fúvós szólistái, valamint Bogányi Gergely zongoraművész és Arvid Engegard norvég hegedűművész-karmester.

Simon Izabella zongoraművész jóvoltából, immár hagyományos módon, a legkisebbek is megismerkedhetnek Wolfgang Amadeus Mozart zenéjével a Kupolaterembe meghirdetett gyerekprogramon. A fesztivál házigazdája Batta András lesz.

Az este fél 8-kor kezdődő zárókoncertet az egész világon élőben követhetik Mozart rajongói, mivel a brit Gramophone.co.uk, valamint az egyik vezető magyarországi hírportál is a címoldalán közvetíti az eseményt. A koncert szünetében a közvetítés közönsége a nap eseményeiről, a fellépő művészekről és az alkotókról láthat rövid összefoglalót.

A Concerto Budapest Keller András művészeti vezetésével 2018 óta évről évre egynapos koncertsorozatot szentel Wolfgang Amadeus Mozartnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!