TV műsor

Vasárnapig tart a Zenélő Budapest programsorozat

Kultúra, 2019.08.13

Vasárnapig tart a Zenélő Budapest programsorozat, amelyben az érdeklődők a főváros jellegzetes pontjain hallhatnak különböző zenei stílusú ingyenes koncerteket.

A Szépművészeti Múzeum előterében szaxofon kvartett, a Vajdahunyadvárnál erdélyi népzene, a Március 15. téren dzsessz, a budai Várban huszárruhás rézfúvósok, a Műcsarnokban klasszikusok dzsessz hangszerelésben, a Margitszigeti Zenélő Kút előtt vonósnégyes és klarinétművész előadása várja a közönséget.

A Hegyvidéki Kulturális Szalon dzsessz- és swingkoncertnek, a Vásárcsarnok cigányzenének, a Magyar Nemzeti Galéria dzsesszgitárosok és festők performanszának, a Magyar Nemzeti Múzeum kertje fafúvósok és operaénekes koncertjének ad otthont, a Szent István-bazilikánál harangjáték és fuvolaszó hangzik fel.

Az ingyenes koncertek idén már 16 helyszínen szólalnak meg mintegy 600 alkalommal június 1. és augusztus 18. között - közölte a szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ kedden az MTI-vel.

A Zenélő Budapest koncertsorozat Budapest Főváros Önkormányzata hivatalos turisztikai- és fesztiválszervező cége, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében, a fővárosi önkormányzat és a Miniszterelnöki Kabinetiroda támogatásával valósul meg. A projekt ötletgazdája Götz Béla és Götz Nándor, művészeti vezetője Götz Nándor.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!