Vászonkép készítési ötletek

Kultúra, 2019.02.28

Sok weboldal foglalkozik a vászonképekkel. Mi most ezzel a cikkel egy helyre gyűjtöttük neked az összes olyan tartalmat, melyet egy vászonkép tervezésnél érdemes figyelembe venned.

VászonképSzalon Ötleteket adhatnak, illetve magyarázatul szolgálhatnak egyes kéréseidre.

Régi fotók és fekete-fehér vászonképek
 
Életre tudjuk kelteni vele a megsárgult régi fotóinkat. Nagyítóval átvizsgálva a régi képek alapján készült vászonképek sosem lesznek tökéletes minőségűek. Azonban, amit eszmei értékük képvisel, azon ez az enyhe minőségi hiba semmit nem ront. Bármilyen enteriőrben jól mutat egy fekete-fehér, egészen pontosan egy szürkeárnyalatos vászonkép. Persze színesben igazi egy fotó, de egy vászonkép a legtöbb esetben fekete-fehér megjelenésben mutat a legjobban a falon. Ez az a színösszeállítás, ami minden lakás stílusához illik. A későbbiekben is bármilyen átalakítási munkálatok után is jól fog mutatni bárhol. Fekete-fehér megoldást akkor is célszerű alkalmazni, ha különböző stílusú fényképeket szeretnél egymás mellé helyezni.

Különböző méretű vászonképekből fotófal kialakítása
 
Az egyik legötletesebb a fotófal. A legjobb benne, hogy egyes képek lecserélésével, vagy akár a képek alakzatának felcserélésével új dekorációt kapunk. Nagyon megható tud lenni egy gyermek növekedését bemutató vászonképekből álló fal is. Ezekkel ábrázolhatjuk az idő múlását.

Többpaneles vászonkép összeállítás
  
Nagyon népszerű vászonkép ötlet a többpaneles vászonkép összeállítás. Ez az, amikor egy fotót több panelre szedünk szét. Úgy képzeljük el, mintha egy fotót függőleges irányban darabokra vágnánk. Legtöbb esetben a panelek sem egyforma méretűek, és a panelek közötti szimmetria sem elvárás. Ha szeretnéd magad jobban beleásni ebbe a témába, itt olvashatsz a többrészes vászonképekről.

Kollázsok
 
Kollázs esetében egy vászonképre több fotó kerül. Ez akkor jó megoldás, ha sok képet szeretnénk a vászonképünkön bemutatni. Kétféle rendezési stílus létezik, nevezzük ezeket rendezettnek és rendezetlennek. Az egyik szabályos, rendszerető elvet követ, a másik inkább a hanyagul odaszórt képek látványát fogja tükrözni.

Mozaik
 
A mozaik az a verzió, mikor nagyon sok fotóból összedolgozunk egy új képet. Egészen egyedi alkotásokat tudunk ezzel a technikával életre kelteni, melyeknek a megjelenését akár az egyes képek keretbe helyezésével is fokozni tudjuk. Szómozaik vászonképet is csináltathatunk, bármilyen emlékezetes beszélgetés, örök fogadalmak sorait megjeleníthetünk a falunkon kép formájában, a nekünk tetsző alakzatban.

Absztrakt és modern, egyedi vászonképek
  
A kevesebb néha több. Remek dekorációs elem lehet egy absztrakt festmény alapján készült vászonkép. Egy egyszerű, modern fotó tökéletesen fog illeszkedni még egy minimál stílusú enteriőrbe is. Jól sikerült rajzok is kitűnően felhasználhatóak vászonkép készítéséhez. Reméljük a VászonképSzalon ötletei meghozták a kedvedet a saját vászonképed elkészítéséhez. Ha további kérdésed merülne fel, vedd fel a kapcsolatot velük elérhetőségeik egyikén.

(X)
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!