Veszedelmes viszonyok címmel zenedrámát mutat be a Budapesti Operettszínház

Kultúra, 2022.01.22

Veszedelmes viszonyok címmel zenedrámát mutat be a Budapesti Operettszínház; a Kiss Csaba rendezésében, kettős szereposztásban színre vitt produkció premierjét január 28-án és 29-én láthatja a közönség a Kálmán Imre Teátrumban.

"Öt film és többszáz színházi előadás után Choderlos de Laclos regényét zenedrámaként először a Budapesti Operettszínház mutatja be" - olvasható a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kiss-B. Atilla, a színház főigazgatója szerint az előadás a színház sokszínűségét hivatott megmutatni. "Nem titkolt szándékom, hogy minél szélesebb közönségrétegeket szólítsunk meg folyamatosan, és szoktassunk be a Budapesti Operettszínházba" - idézi a közlemény a főigazgatót.

Mint a közleményben kiemelik, Kiss Csaba az általa rendezett Tajtékos dalok című produkció stiláris folytatásaként ismét egy francia darabot állított színpadra a Kálmán Imre Teátrumban.

A rendező az előadás zenéjét méltatva elmondta: lenyűgözve nézte, ahogy Kovács Adrián zeneszerző rétegről-rétegre fejtette meg zeneileg a szerepeket. "Mögöttünk van egy bonyolult regény, valamint több filmfeldolgozás előképei, mégis +egyénien+ és saját ízlése szerint egy barokk világban elevenedik meg a mai gondolkodás, néha még Bartókot is ki lehet hallani" - mondta a rendező.

Kovács Adriánt is idézik, aki a zenéről elmondta: az úgynevezett "rizsporos" korszakot vette alapul. "Mégsem tekintem stílusjátéknak, inkább arra a kettősségre épül fel az egész, hogy a szereplők mást mondanak, mint amit valójában gondolnak. Ebben tud a zene segítség és kifejezőeszköz lenni, kicsit modern köntösbe öltöztetve" - mondta.

A produkcióhoz Berzsenyi Krisztina jelmeztervező korhű, részletgazdag és látványos jelmezeket tervezett. Az előadás díszlete maga a Kálmán Imre Teátrum egésze a színpaddal és a nézőtérrel együtt, vagyis a néző a vetítésekkel kiegészülő előadás aktív részesévé, míg a szereplők időnként saját karakterük nézőjévé válnak.

Az előadásban Kocsis Dénes/ Sándor Péter, Polyák Lilla/ Peller Anna, Széles Flóra/ Gubik Petra, Janza Kata/ Füredi Nikolett, Kelemen Hanna/ Kardffy Aisha, valamint Cseh Dávid Péter/ Angler Balázs játszik.

A darab szövegkönyvét Choderlos de Laclos regénye nyomán Kiss Csaba írta, a játékmester Bori Tamás, a dalszövegeket Müller Péter Sziámi jegyzi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!