TV műsor

Visszavonták az árverésről Basquiat rajzát, amelyet nem helyettesíthető tokenként (NFT) akartak eladni

Kultúra, 2021.04.29

(MTI) - Visszavonták az OpenSea digitális piac árveréséről Jean-Michel Basquiat (1960-1988) egy rajzát, amelyet nem helyettesíthető tokenként (NFT) akartak eladni, és amelyet új tulajdonosa megsemmisíthetett volna az aukció után.

Az amerikai képzőművész hagyatékának kezelője közölte, hogy a műalkotás szerzői joga alapítványuk kezelésében van. "Semmilyen felhatalmazást, jogot nem adtunk át az eladónak és az NFT-t visszavonták az árverésről" - mondta David Stark, az alapítvány illetékese.

A Free Comb with Pagoda című papírrajz 1986-ban készült, 2015-ben vásárolta meg mostani tulajdonosa egy nyilvánosságra nem hozott összegért. Korábban, 2012-ben a texasi Heritage aukciósház vitte árverésre, 80-120 ezer dollárt reméltek érte, ám nem kelt el.

Az OpenSea nyílt digitális piacon egy ether (2500 dollár) kikiáltási árért hirdették meg eladásra, amely után a rajzot fizikai valójában megsemmisíthették volna, ha új tulajdonosa kéri, és csupán nem helyettesíthető tokenként maradhatott volna fenn Basquiat műve - adta hírül a The Art Newspaper című művészeti folyóirat honlapja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!