Wenzel Fuchs klarinétművész és Stefan Dohr kürtművész is fellép a Concerto Budapest Mozart-napján

Kultúra, 2024.03.03

Wenzel Fuchs klarinétművész és Stefan Dohr kürtművész, a Berlini Filharmonikusok fúvós szólistái, valamint Bogányi Gergely zongoraművész és Arvid Engegard norvég hegedűművész-karmester is fellép a Concerto Budapest Mozart-napján - emelte ki a budapesti Zeneakadémián szervezett program vasárnap reggeli nyitó koncertjén Batta András, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatója, a fesztivál házigazdája.

Batta András elmondta, hogy hetedik alkalommal szervezik meg a fesztivált, amelyen négy felnőtteknek és egy gyerekeknek szóló koncerten fedezheti fel a közönség Mozart zenéjét. A nap folyamán elhangzik többek közt a 3. és 4. Esz-dúr kürtverseny, az Esz-dúr sinfonia concertante oboára, kürtre, klarinétra és fagottra, az A-dúr klarinétötös a Keller Quartet közreműködésével, valamint az A-dúr klarinétverseny és a d-moll zongoraverseny is.

Simon Izabella zongoraművész jóvoltából a gyerekek napközben a Kupolateremben ismerkedhetnek meg Wolfgang Amadeus Mozart zenéjével, az este fél 8-kor kezdődő zárókoncertet pedig az egész világon élőben követhetik a Mozart-rajongók, a brit Gramophone.co.uk, valamint az egyik magyarországi hírportál közreműködésével. A koncert szünetében a közvetítés közönsége a nap eseményeiről, a fellépő művészekről és az alkotókról láthat rövid összefoglalót.

A Concerto Budapest Keller András művészeti vezetésével 2018 óta évről évre egynapos koncertsorozatot szentel Wolfgang Amadeus Mozartnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!