Závogyán Magdolna: először Magyarországra érkezett a londoni Dívák és Ikonok kiállítás

Kultúra, 2024.05.17

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki - mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár pénteken a tárlatot megnyitó beszédében.

Batta András, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatója, a kiállítás társkurátora kiemelte: a szombattól szeptember 15-ig látható időszaki kiállítás csaknem ezer négyzetméteren mutatja be a dívák történetét, társadalmi szerepét, ikonikus tárgyait az elmúlt kétszáz évből.

Kate Bailey, a londoni kiállítás kurátora elmondta, hogy a tárlat két részben, 12 jeleneten keresztül hetven híres dívát sorakoztat fel a 19. századi kezdetektől, Josephine Bakertől kezdve Marilyn Monroe-n és Tina Turneren át napjainkig, Rihannáig, Billie Eilishig.

Horn Márton társkurátor, a Magyar Zene Háza intézményigazgatója hangsúlyozta: Magyarországon hasonló témában még nem rendeztek ilyen nagyszabású kiállítást, mint amely a világ legnagyobb dizájn- és iparművészeti múzeumától érkezett Budapestre, és Londonban 300 ezer látogatót vonzott.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!