A szegedi egészségügyi ellátást fejlesztené Nemesi Pál polgármesterjelölt

Önkormányzati választás, 2019.09.17

Az önkormányzat közreműködésével javítható lenne a szegedi egészségügyi ellátás színvonala - jelentette ki Nemesi Pál, a Fidesz-KDNP által támogatott független polgármesterjelölt hétfőn a Tisza-parti városban.

Önkormányzat 2019 - Nemesi Pál sajtótájékoztatója Szegeden Nemesi Pál egészségügyi programját bemutató sajtótájékoztatóján azt mondta, egy települést jellemzi, mennyiben viseli gondját az időskorú vagy beteg embereknek.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztját betöltő építési vállalkozó szerint a lakosság egészségi állapota és az egészségügyi ellátás színvonala a befektetők számára is fontos szempont.

Támogatni kell a háziorvosok eszközbeszerzését, hogy egyes vizsgálatokat már helyben elvégezhessenek - közölte Nemesi Pál, aki gesztusértékű lépésnek tartaná a háziorvosok mentesítését az iparűzési adó alól. Hozzátette, a sorban állás megfelelő informatikai háttérrel, szervezéssel jelentősen csökkenthető lenne. A rászorulók számára kialakítandó gyógyszer-házhozszállítással időt, kényelmetlenséget lehetne megspórolni - mondta a politikus, aki az egyedül élő idősek számára vészhívórendszert is működtetne.



Nemesi Pál közölte, ellenzi - az önkormányzati tulajdonban álló - egykori egyes kórház épületének tervezett értékesítését, szerinte az ingatlannak az időskori ellátásban juthat fontos szerep.

Németh László, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikai központjának - a polgármesterjelölti program egészségügyi részének kialakításában részt vevő - elnöke kifejtette: az önkormányzat feladata az alapellátás biztosítása. A szakember szerint az alapellátás súlyponti szerepét meg kell erősíteni, hiszen itt találkozik a páciens először orvossal, sok betegség ellátása már ezen a szinten megoldható.

Németh László azt mondta, lakosság közeli ellátást kell biztosítani. Példaként a vérvételt említette, amely szerinte akár az alapellátás szintjén megvalósítható lenne.
(MTI)

Címkék

Nemesi Pál Dr. Katona László
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!