Önkormányzat 2019 - Az önkormányzatok átvilágítását ígéri a DK

Önkormányzati választás, 2019.10.17

Az önkormányzatok átvilágítását ígérte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció.

László Imre, a XI. kerület megválasztott polgármestere elmondta, hogy a párt hivatalba lépő polgármesterei átvilágítják a rájuk bízott önkormányzatokat.

Már évek óta beszélnek arról, hogy a Fidesz nemcsak a kormányban, de a városokban és a kerületekben is "a csókosok vagy a haverok zsebére dolgozott" - tette hozzá indoklásként.

A politikus bejelentette: a DK-s polgármesterek ezért arra utasítják az önkormányzati cégeket, hogy átmenetileg ne vállaljanak új kötelezettségeket, ne teljesítsenek új kifizetéseket, ne vegyenek fel új embereket és ne kössenek új szerződéseket.

A tilalom addig lesz érvényben, amíg az átvilágítások lehetővé nem teszik, hogy tisztán lássák az önkormányzatok ügyeit - közölte.

A sajtótájékoztatón a DK szóvivőjét kérdezték Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester azon kijelentéséről, hogy a fideszes polgármesterek jelentős része olyan életformát folytat, mint Borkai Zsolt győri polgármester.

Barkóczi Balázs azt felelte, hogy a DK nem szokott mások magánéletével foglalkozni, Borkai Zsolt ügye azonban nem magánügy, hanem közéleti kérdés.

A sajtóhírek és a blogbejegyzések szerint ugyanis a politikus egy-egy "kiruccanása" 15 millió forintba került, a győri polgármester azonban még mindig nem adott megnyugtató választ azokra a kérdésekre, hogy miből finanszírozta az utakat - tette hozzá.

Borkai Zsolt, a Fidesz győri szervezetének elnöke, a város vasárnap újraválasztott polgármestere kedden jelentette be, hogy kilép a kormánypártból.

Az önkormányzati választás előtt egy - magát az Ördög Ügyvédjének nevező - ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!