Önkormányzat 2019 - DK: egy erős, független Budapest megteremtése a cél

Önkormányzati választás, 2019.10.31

A Demokratikus Koalíció (DK) célja egy erős, független Budapest megteremtése - mondta csütörtöki, fővárosi sajtótájékoztatóján Trippon Norbert.

A korábbi szocialista önkormányzati képviselő, aki szerdán lépett ki az MSZP-ből és csatlakozott a DK-hoz, azt mondta, a Demokratikus Koalíció az a szervezet, amelynek ideológiájával, értékrendjével és karakterével a leginkább képes azonosulni.

Az újpesti alpolgármester úgy fogalmazott: egy olyan Budapestet akarnak teremteni, ami nemcsak a régióban, de egész Európában viszonyítási pont lehet. Hangsúlyozta, hogy a jövőben nem csupán a IV. kerület alpolgármestereként és önkormányzati képviselőként, de a DK "erős Budapest politikájának egyik építőjeként" is dolgozni kíván, mert nincsen erős Magyarország egy erős, európai főváros nélkül.

Nem lehet folytatni az elmúlt kilenc év egyhelyben topogását - jelentette ki a politikus. Az októberi önkormányzati választás bebizonyította, hogy a fővárosiak változást akarnak, olyan Budapestet szeretnének, ami megállja a helyét az európai fővárosok között - érvelt Trippon Norbert.

Az MSZP-vel való szakítására vonatkozó kérdésre azt felelte, nincs konfliktusa a szocialista párttal, ott nagyon sok barátja van.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!