Önkormányzat 2019 - Három országos nemzetiségi mandátumot adott ki az NVB

Önkormányzati választás, 2019.12.18

Három, lemondás miatt megüresedett országos nemzetiségi mandátumot adott ki szerdai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

A Magyarországi Románok Országos Önkormányzatában a Budapesti Román Egyesület listáján októberben mandátumot szerzett Roxin Anna november 4-én mondott le képviselői mandátumáról. A jelölőszervezet kérésére az NVB a mandátumot szerdán kiadta a lista 26. helyén szereplő Roxin Anna Ilonának.

Az NVB kiadta az Országos Roma Önkormányzatban a Lungo Drom listájáról mandátumot szerző, de arról november 18-án lemondó Farkas Flórián mandátumát is, a jelölőszervezet kérésének megfelelően a lista 40. helyén szereplő Farkas Zsolt Rafaelnek.

Az NVB az Országos Horvát Önkormányzatot érintő kérdésben is döntött: októberben a Glavanics Krisztina a "Hrvati-Horvátok" Egyesület és a Soproni "Čakav katedra" Egyesület közös listájáról szerzett mandátumot. A képviselő azonban november 12-én lemondott. Mivel a jelölőszervezet a rendelkezésére álló időben nem nevezte meg, kinek kéri kiadni a megüresedett mandátumot, az NVB a közös lista soron következő, 9. helyén szereplő Dombai Tibornak adta ki a mandátumot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!