Önkormányzat 2019 - Mi Hazánk: a választások megmutatták, hogy kell harmadik út

Önkormányzati választás, 2019.10.18

A Mi Hazánk Mozgalom listáinak 5-6 százalékos eredménye megmutatta, hogy van létjogosultsága a párt által képviselt harmadik útnak - jelentette ki a párt elnöke pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

Ugyancsak a párt erősödését mutatja, hogy az európai parlamenti választásokon szerzett 114 ezer szavazattal szemben, az önkormányzati választásokon 134 ezer voksot gyűjtöttek be - közölte az eredményeket értékelve Toroczkai László.

Mindez azt jelenti, hogy a pártépítő munka eredményes folytatása esetén, 2022-ben önálló frakciót tud alakítani, illetve az Országgyűlés meghatározó és megkerülhetetlen tagjává fog válni a Mi Hazánk - tette hozzá.

A politikus elmondta, hogy március 15-ig a párt megtartja programalkotó és tisztújító kongresszusát. Ezt megelőzően tagtoborzó országjárásba kezd, a pártépítés és annak érdekében, hogy a tagsággal közösen fogalmazzák meg a Mi Hazánk programját.

Kérdésre válaszolva közölte: azokban a megyékben ahol nem sikerült a listaállítás vagy gyengén szerepelt a párt, levonják a megfelelő konzekvenciákat és ennek nyomán személycserékre is sor kerülhet.

Arra az újságírói felvetésre válaszolva, hogy Karácsony Gergely főpolgármesterként a Budapest Pride Fesztivál idejére ki akarja tűzni a szivárványos zászlót a Városházára, úgy fogalmazott: "Karácsony Gergely és az őt támogató pártok annak a nemzetközi sátáni erőnek a helytartói, amelyek minden hagyományos értéket el akarnak pusztítani".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!