Ukrajnai háború - 31 csoportos csapásról számolt be az orosz védelmi tárca

Orosz-ukrán háború, 2023.11.24

Az orosz fegyveres erők a héten 31 csoportos csapást hajtottak végre precíziós fegyverekkel és drónokkal ukrán katonai repülőterek infrastruktúrája, lőszer-, hadfelszerelés, fegyver- és üzemanyagraktárokra, valamint az ukrán fegyveres erők, az Azov alakulat és az idegenlégió állomáshelyeire - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium a november 18. és 24. közötti időszakra vonatkozó hadijelentésében.

A moszkvai összesítés szerint az elmúlt hét folyamán az orosz erőknek Kupjanszk térségében és a donyecki régió déli részén sikerült kedvezőbb állásokat elfoglalniuk, miközben öt frontszakaszon 58 ukrán támadást hiúsítottak meg, valamint partraszállási kísérleteket Herszon megyében a Dnyeper szigetein és a folyam bal partján. Eközben az érintkezési vonal mentén a tájékoztatás szerint mintegy 4200 ukrán katona esett el vagy sebesült meg. A legtöbb támadást, 22-t a Donyeck környékén vívott harcokban kísérelt meg az ukrán fél, és a legnagyobb emberveszteséget, több mint 1690 főt ott szenvedte el.

Az orosz heti hadijelentés a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett egy Sz-300-as légvédelmi rendszert, egy MiG-29-es repülőgépet, egy Mi-8-as helikoptert, hét harckocsit, 46 páncélozott harcjárművet, 12 motorcsónakot, HIMARS ás Vilha sorozatvetők 15 rakétáját, két Neptun hajóelhárító rakétát, 12 tengeri és 176 légi drónt.

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek a helyi hatóságok pénteken ukrán tüzérségi és dróntámadást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!